top of page

Vinterpatrull, liga 2018-2019

För några dagar sedan startade vinterligan med 40k combat patrol alá 8th ed. Då facebook är sjukt dåligt för sånt här så kommer alla resultat och ligarankingen uppdateras här på "bloggen" så att det inte bara försvinner. Av samma anledning kommer jag nu även lägga upp informationen om upplägget här då det redan har försvunnit från fb... Ligan spelas alltså med combat patrol regler men min tolkning av hur det borde se ut i 8th ed och inte som det såg ut när det kom med i White dwarf för en massa år sedan. Spelarnas patruller får inte vara mer än 400pts och måste bestå av endast ett Patrol detachment. Utöver det får ingen enskild enhet kosta mer än 200pts och varje lista får innehålla max en modell med 10+ wounds. Slutligen är inga named/special characters tillåtna (exempelvis Creed, Calgar, Eldrad m.f).

För att få vara med o spela ska man kunna spela minst en ligamatch per månad och alla modeller som spelas med ska vara målade. Har man spelat en match mot en spelare kan man inte spela mot samma spelare igen förrän antingen 2 veckor senare eller efter att ha spelat mot minst två andra innan.

Ligamatcherna spelas genom att utmana andra spelare i ligan, upplägget på varje match är upp till spelarna själva. Men om spelarna inte vill eller kan komma överens om något annat så är upplägget som följande:

Rulla en d24 för mission där 1-6 är Eternal från regelboken, 7-12 är Eternal från chapter approved 2017, 13-18 är Maelstrom från regelboken och 19-24 är Maelstrom från chapter approved. Om det blir Maelstrom så spelas endast 4 objective markers och kort som säger "håll objective 5/6" får dras om.

Att vinna en match ger 3 turneringspoäng, oavgjort ger 2 och en förlust ger 1. Utöver det finns bonuspoäng att hämta i slutet på ligan (sista februari):

2pts - Spela med samma Warlord hela ligan

2pts - Måla minst 100pts nya modell/er till din patrull och spela med minst en gång

2pts - Skriva minst en intressant battle report/aar efter en match du spelat och posta den i FB-gruppen (kommer läggas upp här också sen)

ANMÄLDA

Robin - Genestealer cult

Robert d.ä. -

Robert d.y. -

Kim - Khorne daemons

Simon - Adeptus mechanicus

Adam - Orks

Matti -

Mikael - Orks

notera att ni har möjlighet att hoppa med i kampanjen ända fram till årsskiftet, hoppas på att se fler med i ligan! :)

bottom of page